Microsoft Marketplace

Lansera är första fullskaliga eventplattformen på Microsoft Marketplace

Lansera Virtual Event blir en av de första digitala eventplattformarna att publiceras på Microsoft globala Marketplace. Plattform finns nu tillgänglig i hela Microsofts nätverk, med spridning i över 100 länder och med fyra miljoner aktiva användare varje månad.

Lanseras plattform är utvecklad för alla typer av digitala möten såsom mässor, utställningar, konferenser, konserter och seminarium, i interaktiva 3D miljöer med multipla sammanhängande rum. Plattformen levererar fullskalig funktionalitet för skräddarsydd branding och kommunikation, och erbjuder data och statistik från fler än 100 datapunkter. Lösningen passar även som showroom och virtuella kontorslokaler för rekrytering och employer branding, samt för interna möten och sammankomster.

Lansera Virtual Events blir nu den första eventplattformen i sitt slag att publiceras på Microsoft globala Marketplace.

Microsofts Marketplace är en kommersiell marknadsplats som listar tech tjänster från oberoende programvaruleverantörer över hela världen. Tjänsterna och produkterna listas tillsammans med övriga Microsoft-lösningar och möjliggör kontakter och tjänsteutbyte mellan företag, organisationer och myndigheter över hela världen. Den kommersiella marknadsplatsen är tillgänglig i över 100 länder och regioner och har över fyra miljoner aktiva kunder varje månad.

– Vi är väldigt glada och stolta över partnerskapet med Microsoft. Att kunna publicera våra tjänster på världens största partnernätverk inom teknik, öppnar upp många dörrar för oss i Sverige men även globalt. Nu kan alla inom Microsofts nätverk enkelt beställa skräddarsydda företagsevent, mässor, konferenser och webinar direkt i Marketplace, säger Björn Strand, VD på Lansera Virtual Events.

Lansera blev tidigare under året utsett till Microsoft Startup Program, som varje år väljer ut 200 startups över hela världen. Programmet ger stöd till startupbolag för att utveckla och växa sin affär via Microsofts kanaler, såsom Microsoft Marketplace.

– Det har aldrig någonsin varit viktigare att ställa om till mer hållbara lösningar och vi påbörjar just nu en spännande resa där vi genom teknik och virtuella plattformar kan hjälpa företag att växa, samtidigt som de gör en stor insats för vår planet, säger Viktor Strömberg, COO på Lansera.